Vledderkerk

Huwelijke en uitvaarten

De Vledderkerk is heel geschikt voor het organiseren van huwelijken en uitvaarten. Tot ruim 100 personen kunnen een plaats krijgen. Op de beeldschermen kunnen foto’s en filmpjes getoond worden, en er is goede apparatuur aanwezig voor online-uitzendingen.

Belangstellenden voor het op afstand bijwonen van een dienst kunnen via “kerkdienst gemist” een kerkdienst volgen en beleven.

De kerk van Vledder is het meest gezichtsbepalende en oudste gebouw van Vledder. Toen Amsterdam niet veel meer was dan een klein vissersdorp verrees hier al een houten kapel. De kerk in haar huidige vorm dateert van omstreeks 1425 en behoort tot de oudste kerken van Drenthe. De toren is rond 1350 gebouwd. De stenen die voor de bouw van de toren en de kerk zijn gebruikt, zijn ter plaatse gebakken.

Het is een bijzonder idee dat kerk en toren al  zo veel  eeuwen hebben getrotseerd. Zeer bijzonder is het doopvont in de kerk, nu zo’n 1000 jaar oud. Ook bijzonder is de ligging van de kerk aan de rand van het dorp. Opvallend bij de toren is het zadeldak. In Drenthe heeft alleen Norg ook zo’n dak. In kerk en toren bezitten we een waardevol erfgoed om trots op te zijn, maar ook waard om te behouden.

Wilt u meer weten over de gemeente en de  kerk, dan kun u hier verder lezen.

Tarieven verhuur

Er is een nieuwe tarievenlijst voor de verhuur geproduceerd. U kunt hem hier downloaden.